Funchoza-pentuza salati - Pazandachilik sirlari - Каталог файлов - VODIY SADOSI RADIOSI XAMDAN ENG SARA O'ZBEK FILMLAR
Главная » Файлы » Pazandachilik sirlari |
16.02.2016, 14:45 | |
Masalliqlar ( 4 kishi uchun): -200gr Funchoza kraxmali (og'zaki tilda pentuza) -100gr go'sht -1dona piyoz -1dona sabzi -1dona bodring -1bo'lak sarimsoq -ta'bga ko'ra Туз -0,5 Cho'mich o'simlik yog'i Tayyorlash: Qaynab turgan tuzli suvga funchoza kraxmalini solib, 5 sekundcha qaynatib, olovni o'chirib, qapqog'ini yopamiz va 15-20daqiqaga qoldiramiz. (pishganda kraxmalni oz qismini ushlasangiz tezda bo’linadi) Kraxmal pishgach,u solib qaynatilgan idishga 2-litrga Yaqin sovuq suv quyamiz va biroz aralashtirib, suvini sizib olamiz. Biror osti teshik idishga kraxmalni solib, 15daqiqaga suvi butunlay oqib ketishi uchun olib qo’yamiz. Piyozni mayday to’g’rab,1daqiqacha past olovdaqizigan yoqqa solib 1daqiqacha qovurib, ketidan mayday to’g’ralgan go’sht(yoki farsh)ni solib ,ziravor va tuzni solamiz,oqargach ustini yopib dimlab pishiramiz. sabzidan markovcha salatini tayyorlaymiz. bodringni uzunasiga 4ta qismga bo’lib,mayda to’r’aymiz. hamma masalliqni bir idishga solamiz(go’shtli qovurma issiq bo’lsin) Masalliqni yaxshilab aralashtiramiz | |
Просмотров: 2264 | Загрузок: 0 | |
Всего комментариев: 0 | |